HANKKEET

Povipullon kultaa lapsiperheille -hanke


Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n "Povipullon kultaa lapsiperheille" -hankkeessa kehitetään vuosien 2017 - 2018 aikana perinteeseen ja paikallishistoriaan perustuvia tapahtumia lapsille ja lapsiperheille Rovaniemen kotiseutumuseon alueella Pöykkölässä. Hankkeella halutaan laajentaa pysyvästi kotiseutuyhdistyksen tapahtumatarjontaa sekä tuoda perinteen ja eletyn elämän kultahippuja lasten mietiskeltäviksi ja elämän matkaeväiksi. Hanke on saanut rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahastolta, ja se toteutetaan yhdessä Monitaideyhdistys Piste ry:n kanssa.

Projektipäällikkö
Kerttu Oikarinen

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry. puh. 040 5715514

Hankekoordinaattori
Johanna Salo puh. 044 3131383
josejohannasalo@gmail.com

Hankekoordinaattori
Mari Oikarinen puh. 044-3373978
oimarinen@gmail.com

"ANNIKKI SETÄLÄN NUKKETEATTERI" KESÄKUUSSA

 

"Povipullon kultaa lapsiperheille" - hanke pitää sisällään nukketeatteria ensi kesäkuussa. Pöykkölän navettaan syntyy "Annikki Setälän nukketeatteri", jossa esitetään Setälän satujen pohjalta dramatisoitu näytelmä.

Nukketeatteritaiteilija Johanna "Jose" Salo on idean äiti ja toteuttaja. Kevättalvella Neuvokkaan ja nukketeatteriyhdistyksen vapaaehtoisilla on työn alla näytelmän keppinukkehahmojen teko. Hankekumppanina Totolla on Monitaideyhdistys Piste.


JO TAPAHTUNUTTA:

TALVIPÄIVÄÄ PÖYKKÖLÄSSÄ

 

Museotoimikunnan hanke "Povipullon kultaa lapsiperheille" poiki taas yhden uuden tapahtuman kotiseutumuseolle. Keskiviikkona 11.4. kirmasivat Hiirilimpun päiväkodin lapset viettämään "Talvipäivää Pöykkölässä". Ulkona riitti tekemistä kantavilla hangilla. Sisällä pirtissä taas riitti ihmettelemistä ja kyselemistä. Kaikki esineet olivat outoja ja lasten arvaukset niistä hymyilyttivät aikuisia.

PÖYKKÖLÄN LASTEN JOULU 10.12.2017 klo 11.00–14.00

 

Aika: 10.12.2018 klo 11

Paikka: Rovaniemen kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4

 

 Lämpimästi tervetuloa kotiseutumuseon jouluiseen tapahtumaan lapsille ja lapsenmielisille.Tule tekemään pipareita, askartelemaan joulukoriste ja nauttimaan perinteisen joulun tunnelmasta!
 

Ilmoittautumiset 1.12.2017 mennessä osoitteeseen: josejohannasalo@gmail.com tai numeroon Johanna Salo: 044-31 31 383

Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahaston rahoittaman ”Povipullon kultaa lapsiperheille” -hankkeen toteuttavat Totto ry ja Monitaideyhdistys Piste.

 

Ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille.

Avoimet ovet 9.–10.9.2017 klo 12–18 

Paikka: Rovaniemen kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4

 

Avoimissa ovissa PÖYKKÖLÄN LASTEN LYSTIT
 

 

 

 

 

Lasten Lystit klo 12-15. Satuhetki alkaa klo 14.

Lasten Lysteillä lapset voivat kokeilla entisajan leikkejä Pöykkölän pihapiirissä kulkevalla Aarreradalla, jonka eri pisteissä harjoitellaan keppihevosratsastusta, suopungin heittoa, vanteen vieritystä ja tarkkuusheittoa, sekä tehdään kaarnaveneitä ja käpylehmiä. Luvassa on myös satuhetki Annikki Setälän satujen parissa.

Lasten lystit on osa Kotiseutuyhdistys RovaniemenTotto ry:n Povipullon kultaa lapsiperheille- hanketta jossa kehitetään perinteeseen ja paikallishistoriaan perustuvia tapahtumia Pöykkölän museoalueelle lapsille, koululaisille ja heidän perheilleen, mukaan lukien maahanmuuttajaperheet. Hankkeessa on mukana myös Monitaideyhdistys Piste ry. Hankkeella halutaan laajentaa pysyvästi kotiseutuyhdistyksen tapahtumatarjontaa ja saada lapsiperheitä museokävijöiksi.

Lisätietoja antavat hankekoordinaattorit

Mari Oikarinen
p. 050 337 3978
oimarinen@gmail.com

Johanna Salo
p. 044 313 1383
josejohannasalo@gmail.com