HANKKEET

Rovaniemen kotiseutumuseossa puhaltavat uudet tuulet

Kotiseutumuseota kehitetään kaikenikäisiä kiinnostavaksi ja tunnetuksi perinnekulttuurin elämys- ja oppimiskeskukseksi. Yhteistyötä tehdään mm. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) ja Lapin metsämuseon kanssa.

Lue Petra Paloniemen, Teija Tekoniemi-Selkälän, Kerttu Oikarisen ja Kristiina Lehtosen kirjoittama Lapin Kansassa LAPPI PUHUU -palstalla 30.8.2018 ilmestynyt kirjoitus.

PERINNEPULMIEN RATKAISU - toimintamalli museo-opastukseen -hanke


Perinnepulmien ratkaisu -hankkeen tarkoituksena on Rovaniemen kotiseutumuseon, Lapin metsämuseon, Rovaniemen matkailuoppaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden sekä valittujen asiakaskohderyhmien kanssa tuottaa museo-opastukseen uusi toimintamalli, joka pohjautuu pulmapeleissä käytettyihin pulmien ratkaisuun.

Rahoitus hankkeelle on saatu Museovirastolta, joka myöntää avustusta kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 osallistaviin hankkeisiin.  

Povipullon kultaa lapsiperheille -hanke


Povipullon kultaa lapsiperheille -hankkeessa kehitetään vuosien 2017 - 2018 aikana perinteeseen ja paikallishistoriaan perustuvia tapahtumia lapsille ja lapsiperheille Rovaniemen kotiseutumuseon alueella Pöykkölässä. Hankkeella halutaan laajentaa pysyvästi kotiseutuyhdistyksen tapahtumatarjontaa sekä tuoda perinteen ja eletyn elämän kultahippuja lasten mietiskeltäviksi ja elämän matkaeväiksi.

Hanke on saanut rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahastolta, ja se toteutetaan yhdessä Monitaideyhdistys Piste ry:n kanssa.

Matot odottavat satujoogaajia.