Povipullon kultaa lapsiperheille 2017-2018

Satujoogatuokio ”Minne menet Myllytonttu” -nukketeatteriesityksen päätteeksi. Ohjaajana Riikka Matala.

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n Povipullon kultaa lapsiperheille -hankkeessa kehitetään vuosien 2017 - 2018 aikana perinteeseen ja paikallishistoriaan perustuvia tapahtumia lapsille ja lapsiperheille Rovaniemen kotiseutumuseon alueella Pöykkölässä. Hankkeella halutaan laajentaa pysyvästi kotiseutuyhdistyksen tapahtumatarjontaa sekä tuoda perinteen ja eletyn elämän kultahippuja lasten mietiskeltäviksi ja elämän matkaeväiksi.

Hanke on saanut rahoitusta Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahastolta, ja se toteutetaan yhdessä Monitaideyhdistys Piste ry:n kanssa.

Projektipäällikkö Kerttu Oikarinen
Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry  puh. 040 571 5514

Hankekoordinaattori Johanna Salo 
puh. 044  313 1383, josejohannasalo@gmail.com

Hankekoordinaattori Mari Oikarinen 
puh. 044 337 3978, oimarinen@gmail.com

Esimerkkejä hankkeen tapahtumista:

AVOIMET OVET 9.–10.9.2017 klo 12–18

Paikka: Rovaniemen kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4


Pöykkölän lasten lystit

Lasten Lystit klo 12-15. Satuhetki alkaa klo 14.

Lasten Lysteillä lapset voivat kokeilla entisajan leikkejä Pöykkölän pihapiirissä kulkevalla Aarreradalla, jonka eri pisteissä harjoitellaan keppihevosratsastusta, suopungin heittoa, vanteen vieritystä ja tarkkuusheittoa sekä tehdään kaarnaveneitä ja käpylehmiä. Luvassa on myös satuhetki Annikki Setälän satujen parissa.

Ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille.

Pöykkölän lasten joulu 10.12.2017 klo 11.00–14.00

Paikka: Rovaniemen kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4

Lämpimästi tervetuloa kotiseutumuseon jouluiseen tapahtumaan lapsille ja lapsenmielisille. Tule tekemään pipareita, askartelemaan joulukoriste ja nauttimaan perinteisen joulun tunnelmasta!

Talvipäivää Pöykkölässä 11.4.2018

"Povipullon kultaa lapsiperheille" poiki taas yhden uuden tapahtuman kotiseutumuseolle, kun  Hiirilimpun päiväkodin lapset kirmasivat viettämään talvipäivää Pöykkölässä. Ulkona riitti tekemistä kantavilla hangilla ja sisällä pirtissä ihmettelemistä ja kyselemistä. Kaikki esineet olivat outoja ja lasten arvaukset niistä hymyilyttivät aikuisia.


"Annikki Setälän nukketeatteri" kesäkuussa 2018

"Povipullon kultaa lapsiperheille" - hanke pitää sisällään nukketeatteria ensi kesäkuussa. Pöykkölän navettaan syntyy "Annikki Setälän nukketeatteri", jossa esitetään Setälän satujen pohjalta dramatisoitu näytelmä.

Nukketeatteritaiteilija Johanna "Jose" Salo on idean äiti ja toteuttaja. Kevättalvella Neuvokkaan ja nukketeatteriyhdistyksen vapaaehtoisilla on työn alla näytelmän keppinukkehahmojen teko.

Myllytonttu kotiseutumuseolla 21.6. 2018 klo 11

Minne matka, Myllytonttu? nukketeatteriesitys Rovaniemen kotiseutumuseolla Pöykkölässä. Esitys kestää 15 minuuttia, jonka jälkeen Riikka Matala pitää lyhyen satujoogahetken. Lopuksi taiteilija Leila Peltonen tarinoi Myllytonttu-satujen kirjoittajasta Annikki Setälästä. Esityksen toteuttavat Neuvokkaan ja Lapin nukketeatteriyhdistyksen harrastajat. 

Nukketeatteritaiteilija Johanna "Jose" Salo on idean äiti ja toteuttaja. 

Keppihevosia Kirppu-talkoissa 8.7.2018 

Paikka: Rovaniemen kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4

Kotiseutumuseon tämän kesän teema on suomenhevonen ja erityisesti Pöykkölässä 1879 syntynyt maineikas juoksija Kirppu-ori. Myös lapsille on luvassa ohjelmaa Kirppu-teeman merkeissä. Kirppu-talkoissa valmistetaan keppihevosia.

Keppihevosia tekemään! Kuva Kaija Sälevä.

Marjetanpäivänä 22.7. kotiseutumuseon pihalla lasten lystit

Kaarnaveneet levittävät purtensa ja käpylehmät ammuvat eli luvassa on perinteisiä pihaleikkejä, kisailuja ja lystejä kaiken ikäisille.