OHJEITA KÄVIJÄLLE

Aloita aina museokierroksesi valkoisesta päärakennuksesta. Siellä hoidetaan lippuasiat kuntoon ja rupatellaan kuulumiset. Saat samalla henkilökohtaiset vinkit museokierrokselle. Kotiseutumuseolla voit tutustua elämään ennen vanhaan itsenäisesti tai opastetusti. Maksulliset opastukset tilataan etukäteen. Lapset ja koululaiset voivat seurata Myllytontun puuhia lasten museopolulla. Kahvilastamme voit ostaa välipalaa. Punaisen puovirakennuksen joenpuoleisessa päädyssä ovat wc:t.

Rovaniemen kotiseutumuseo Pöykkölässä on seudullisesti ja valtakunnallisesti merkittävä rakennussuojelukohde. Museon 2,5 hehtaarin maa-alue ja museorakennukset ovat kokonaisuudessaan kotiseutuyhdistyksen omistamaa yksityistä aluetta. Kaikki rakennukset ovat hirsi- ja muita puurakenteisia suojeltuja museorakennuksia. Paloturvallisuuden vuoksi vapaata avotulen tekoa ja tupakointia alueella ei sallita. Vapaa liikkuminen ja koiraystävien alueelle tuominen tai ulkoiluttaminen ei ole mahdollista. Suuriin tapahtumiin pyritään kuitenkin järjestämään valvottu koiraparkki ja erillinen tupakkapaikka.

Museoesineiden koskettelu ei ole sallittua esineiden säilyvyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Museoetiketin noudattaminen on tärkeää. Varsinaisen museokokoelman lisäksi museolla on erillinen käyttökokoelma. Sen esineet ovat museokävijöiden tutkittavissa ja kokeiltavissa opastetuilla museokierroksilla ja hyödynnettävissä työpajoissa syventämään kokemusta. Käyttökokoelmien esineet voivat olla kopioita tai kaksoiskappaleita, jotka säilytetään erillään peruskokoelmasta.