Rovaniemen kylien kehittämissäätiöltä ja Museovirastolta avustusta Totto ry:n toimintaan

15.4.2021

Rovaniemen kylien kehittämissäätiö on myöntänyt 20 000 euron jatkorahoituksen Totto ry:n Ohjelmapalvelut-hankkeeseen. Museovirasto on myöntänyt 6000 euron valtionavustuksen käytettäväksi Rovaniemen kotiseutumuseon esinekokoelmien inventointiin ja hoitoon. 

Ohjelmapalvelut hankkeen tavoitteena on saada aikaan 8–10 kylän kotiseutu- ja perinnetyön omaleimaisuuteen perustuvia ohjelmapalveluja, jotka voidaan liittää osaksi matkailijoille ja paikallisille markkinoitavia palveluja. Hankkeelta edellytetään tiivistä yhteistyöstä Lapin AMK ja Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimen kanssa laajan kulttuuripolkuverkoston aikaansaamiseksi. Rahoitus käytetään hankepäällikön (50 %) palkkakustannuksiin ja vähäisiin muihin kuluihin.

Museoviraston avustuksella esinekokoelmia varten on tarkoituksena Rovaniemen kotiseutumuseon päärakennuksen ja puovin kokoelmien hallinnan kokonaisvaltainen parantaminen. Tehtäviin kuuluvat kokoelmien inventointi, kokoelmatilojen siivous, luettelointitietojen tarkistaminen sekä käyttökokoelma- ja museoesineistön sijoittelu. Tehdyn työn pohjalta samalla työstetään paikallismuseon työkirjaa. Hankkeella pyritään kulttuuriperinnön säilyttämiseen ja käytettävyyden parantamiseen. Aikomuksena on kehittää museotoimintaa kohti kaikenikäisiä kiinnostavaa ja tunnettua perinnekulttuurin elämys- ja oppimiskeskusta.

Rahoituksella palkataan museoalan ammattilainen johtamaan ja ohjaamaan talkoilla toimivaa työryhmää.


Museoviraston rahoituksella palkataan museoalan ammattilainen johtamaan ja ohjaamaan esinekokoelmien hoitoa ja järjestämistä. Kuva Mervi Löfgren Autti.