Totto valittiin vuoden kotiseutuyhdistykseksi

10.8.2018

Totto-aktiivi Eeva-Liisa Ylinampa vastaanotti kunniakirjan valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Lappeenrannassa. Kuva: Suomen Kotiseutuliitto.

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n Vuoden kotiseutuyhdistykseksi 2018. Tunnustuspalkinnon saaja julkistettiin perjantaina 10. elokuuta Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Lappeenrannassa.

Palkintoa tavoitteli peräti 50 Suomen Kotiseutuliiton jäsenyhdistystä. Moderni ja kehittyvä Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry valittiin yksimielisesti vuoden kotiseutuyhdistykseksi.

Totolla nähdään olevan vahva ja strateginen kehittämisote yhdistykseen ja etenkin sen museotoimintaan. Yhdistyksellä on vaikuttava toimintapolitiikka ja sen toimintaperiaatteina mainitaan mm. rohkeus, kehittämistahto, luottamus, yhteisvastuu, tasa-arvo ja kotiseuturakkaus.

Yhdistyksen omistaman Rovaniemen kotiseutumuseon toiminnan painopisteitä ovat mm. ”hanketoiminta, brändin kirkastaminen ja digitaalisten järjestelmien hyödyntäminen”. Totto on vahvasti ja esimerkillisesti paikallismuseotoimintaa kehittävä yhdistys, jonka keskiöön nousee kulttuurimatkailun kehittäminen osana museotyötä.

Museon kehittämistoiveet ovat kunnianhimoisia, ja yhdistys haluaisi pitää museota toiminnassa myös talvikuukausina. Arkiseen puurtamiseen kaivattaisiin kuitenkin avuksi palkattua työvoimaa. Ammattiosaamista museossa toisaalta on hyvin, koska yhdistys tekee jatkuvaa yhteistyötä Lapin maakuntamuseon kanssa. Yhdistyksen toiminnassa on aktiivisesti mukana noin sata henkilöä.

Ks. Suomen Kotiseutuliiton tiedote

Lisätietoja:

Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, puh. 040 733 7033, etunimi.sukunimi@kotiseutuliitto.fi

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto:

Eeva-Liisa Ylinampa, 040 772 9781

puheenjohtaja Kaarlo Alaoja, 040 502 2752


Kuuntele RadioPOOKia, jossa Jussi Häkkilä haastattelee Eeva-Liisa Ylinampaa. (10.8.2018)

 

 

Satujoogatuokio ”Minne menet Myllytonttu” -nukketeatteriesityksen päätteeksi. Ohjaajana Riikka Matala. Kuva: Rainer Hiuspää.
Kotiseutumuseon oppaana toimii Inga Grönroos. Kuva: Mervi Löfgren.