Sadonkorjuumarkkinat 2019

Avointen ovien teemana on Kotikulmilla. Museon näyttelytilat ovat avoimina klo 10–16. 

Pöykkölän ja museon esittely molempina lauantaina ja sunnuntaina  klo 12 ja klo 14 museon  pirtissä (n. 15 min.).  

Juttutuokiot alueen raanuista Päivi Linnanraaren kanssa Mårdin aitan edustalla lauantaina ja sunnuntaina klo 11– 13 ja  klo 14–16. Tule kertomaan ja kysymään!

Lapsille on omaa ohjelmaa.  Mehutarjoilu. 

Totto-tuotteita ja julkaisuja myytävänä. 


Samaan aikaan historiallisessa pihapiirissä ovat Sadonkorjuumarkkinat klo 10-16. Asiakkaat pääsevät tekemään ostoksia, nauttimaan ympäristöstä ja mukavasta tunnelmasta tarjoilun ja musiikkiesityksen lomassa. 

Kahviosta keittolounas ja maukkaat TOTTO-kampanisut 

LAUANTAINA  Linkkarin ilmainen kuljetus! Linja 5 Pöykkölään.

SUNNUNTAINA venekuljetus seuraavan aikataulun mukaan:

klo 10:00 alkaen Arktikumin poukamasta Kotiseutumuseolle, kesto n. 15min. Hinta 5 €/hlö, lapset alle 4v free

  • lähdöt 20min välein. Viimeinen lähtö klo 15:20

klo 10:20 alkaen Kotiseutumuseon laiturista Arktikumin poukamaan, kesto n. 15min. Hinta 5 €/hlö, lapset alle 4v free

  • lähdöt 20min välein. Viimeinen lähtö klo 16:00 
  • Veneeseen mahtuu 12 henkilöä ja meillä on 3 jokivenettä vesillä ko. päivänä. Maksuvälineenä käy kortti /käteinen Venekuljetukset organisoi Laplandsafaris

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry toteuttaa markkinat yhteistyössä Rovaniemen kaupungin Alueellisten palveluiden sekä muiden sadonkorjuumarkkinoiden järjestelytoimintaan osallistuvien kanssa. Myynnissä on monipuolinen tarjonta lähellä tuotettuja sadonkorjuu- ja kädentaitajien tuotteita. 


Sadonkorjuumarkkinat kotiseutumuseolla: "Tämähän on nyt oikiassa paikassa."

Yhdistelmä Rovaniemi-päivät, Rovaniemen kotiseutumuseon avoimet ovet ja Sadonkorjuumarkkinat toimi hienosti 7.–8.9.2019. Markkinat ovat nyt löytäneet paikkansa, ja ne pidetään kotiseutumuseon pihapiirissä tulevinakin vuosina.

Kotiseutumuseon pihapiiri täyttyi touhusta ja hyörinästä. Paikanpäällä kävi noin 2000-3000 ihmistä.  Riemukkaan tapahtuman tekivät kävijät, kymmenet kauppiaat ja liki 60 talkoolaista, jotka tekivät noin 1500 talkootyötuntia markkinoiden valmistelussa, toteutuksessa ja loppusiivouksessa. Kotiseutumuseon avoimet ovet toivat taloon ja näyttelyitä katsomaan satoja ihmisiä, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin käyneet tässä uskomattoman upeassa ja arvokkaassa paikassa. 

Myös lapset oli huomioitu: heillä oli lystiä vaikkapa suopungin heitossa, pihamaalla kirmailussa ja avaimen piilotuksessa. Kukko ja kanat, jotka olivat häkissä pihamaalla saivat nimet Junkka, Wella, Misu ja Höpsö. Höpsö oli se kana, joka karkasi häkistä, mutta suostui tulemaan itse takaisin. 

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry toteutti markkinat yhteistyössä Rovaniemen kaupungin Alueellisten palveluiden sekä muiden sadonkorjuumarkkinoiden järjestelytoimintaan osallistuvien kanssa.  

Anneli Tahvonen iloitsee uudesta myyntipaikasta. Kuvat: Mervi Löfgren Autti