TAPAHTUMAT 2020Pöykkölän saunapäivät kotiseutumuseolla 28. - 29. 8. 
klo 14.00 – 19.00

Lappi Luxus -hanke on yhteistyössä Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n ohjelmapalvelut- hankkeen ja Neuvokkaan vapaaehtoisten runo ja draamaryhmän kanssa suunnitellut kaksipäiväisen saunatapahtuman. Ajankohta on 28.–29.8.2020.  Tapahtuman tavoite on tuoda esille suomalaista saunaperinnettä ja -kulttuuria sekä esitellä tämän päivän saunakulttuuriin liittyviä palveluita ja tuotteita. 

Saunatapahtuman ensimmäinen päivä,  28.8.2020 klo 14.00–19.00,  on tarkoitettu yrityksille. 

Lappi Luxus -hanke kutsuu asiakkaita yritysten kyseiseen päivään.

Yrittäjäpäivän tavoitteena on tuoda yhteen matkailu-, hyvinvointi- ja luonnontuotealan yrittäjiä verkostoitumaan ja innostumaan uusien, aitoon kansanperinteeseen pohjautuvien tuotteiden ja palvelujen kehittämisestä. Tarjoamme innostavaa tarinointia lappilaisesta saunaperinteestä, suomalaisen saunan arvoista ja terveysvaikutuksista sekä moniaistillista tutustumista saunaan liittyviin tuotteisiin ja palveluihin.

Pääsette tutustumaan saunavastan sitomiseen, pajuiseen saunasykeröön, saippuan valmistukseen, yrttisiin jalkakylpyihin ja kuvaelmaan saunan merkityksestä ihmiselämän eri vaiheissa. Kahvi- ja teetarjoilu on ryyditetty luonnontuotteilla.

YRITTÄJÄT: Tervetuloa myös esittelemään omia tuotteitanne tai palvelujanne! Varaamme piha-alueelle pystytettävään telttaan tilaa, jossa voitte esitellä toimintaanne; demonstroida palvelutuotteitanne, jotka soveltuvat aiheeseen ja ympäristöön, esitellä hyvinvointituotteitanne, myös syötäviä ja juotavia. Toivomme erityisesti luonnontuotteita sisältäviä tuotteita sekä palveluja, kuten yrtti-, turve-, kivihoitoja, jäsenkorjausta, kuppausta, hierontaa, ym.

Voitte tarjota tuotteitanne ja palvelujanne toisena päivänä yleisölle maksusta; tilaisuus voi olla oiva myyntiä ja markkinointia ajatellen. Kumpaankin päivään osallistuminen on teille maksutonta. Ohjelma tarkentuu kesän aikana. Tilaisuuteen mahtuu enintään 40 osallistujaa, joten varaa paikkasi ajoissa alla olevan linkin kautta. 

https://link.webropolsurveys.com/S/9018F327B4E4098E

Järjestäjä:

Aini Ojala

Lappi Luxus - palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun


Saunatapahtuman toinen päivä, lauantai 29.8.2020 klo 11–15,  on  yleisöpäivä. Pääsymaksu on 5€.

Lipun hinnalla pääsee myös tutustumaan kotiseutumuseon näyttelyihin.


Lauantaina Totto ry:n emännistö myy kahvia ja leivonnaisia.  Saunamajurit ja  muut Totto-aktiivit järjestävät  vastan/vihdanteon työpajan molempina päivinä  ja mahdollisia muita pienempiä työpajoja. Pyrimme järjestämään lapsille ja lapsiperheille ohjelmaa tapahtuman aikana Totto ry:n strategian mukaisesti.

Tervetuloa tapahtumaan!

VIHTA VAI VASTA?
Lueppa huvikseen Puhutko samaa kieltä kuin saunakaverisi (LK 18.6.2018)


12.–13.9.2020 Sadonkorjuumarkkinat ja Rovaniemi-viikon Avoimet ovet Rovaniemen kotiseutumuseolla


TIETOA MYYJILLE

Sadonkorjuumarkkinat järjestetään Rovaniemi-viikolla la-su 12.-13.9.2020 kello 10-16 Rovaniemen kotiseutumuseolla Pöykköläntie 4, 96400  Rovaniemi. Myyntipöydät ovat Pöykkölän pihapiirissä isossa teltassa. Mahdollisuus myyntiin on myös omasta teltasta.

Myyntipöydän (noin 70 cm x 220 cm) hinta 80 euroa/pöytä

Oman telttapaikan hinta 4 x 4 m = 110 € ja 4 x 8 m = 170 €

Osallistumismaksu peritään paikan päällä.

Myytävien tuotteiden on oltava paikallisia kädentaitajien tuotteita, elintarvikkeita ja muita sadonkorjuutuotteita. Tapahtumassa voivat myös kylät markkinoida esim. tontteja ja muuta kylän toimintaa. Kylien esittelypisteiden kustannukset katetaan Rovaniemen kaupungin Alueellisten palveluiden toimesta.

Myyntipaikkoja pääsee rakentamaan perjantaina 11.9.2020 kello 14-20 ja lauantaina 12.9.2020 kello 8.00 alkaen. Sunnuntaina alue avataan kello 9.00.

Täyttämällä tämän ilmoittautumiskaavakkeen ja palauttamalla sen viimeistään 21.8.2020 mennessä totto.rovaniemi@gmail.com varmistat paikkasi markkinoille.

Tapahtuman käytännön järjestelyjä koordinoi Rovaniemen Totto ry:stä Kristiina Lehtonen puh. 040-183 9909.

ROVANIEMEN KAUPUNKI
Alueelliset palvelut
Heli Välikangas
Alueellisten palveluiden johtajaROVANIEMEN KOTISEUTUMUSEON KESÄ


Rovaniemen kotiseutumuseo on avoinna ti–su klo 11–17 aina syyskuun loppuun saakka.

Kesäkahvila perinteisine leivonnaisineen palvelee koko kesäkauden. Lisäksi tarjoamme tilauksesta ympäri vuoden kokous-, työhyvinvointi- juhla-, ohjelma- ja saunapalveluja.

Museon avajaiset vietettiin 2.6.2020 klo 12 alkaen, jolloin myös esiteltiin vanhaan navettaan Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden suunnittelema tekstiilitaiteen kesänäyttely Tule lähemmäksi – Come Closer. Näyttely on esillä syyskuun loppuun ja siihen pääsee tutustumaan museon sisäänpääsymaksulla museon aukioloaikoina. Tarjolla avajaisissa on perinteinen keittoateria jälkiruokakahveineen. 

Alkavan kesän yötöntä yötä juhlittiin juhannusaaton lipunnostolla 19.6.2020 klo 18. Tarjolla oli pienimuotoista ohjelmaa ja kesäkahvilan palvelut.

Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.2020 museon kesäloistossaan kukkivalle pihalle kutsuttiin maalaamaan ja piirtämään.

Syksyn ohjelmaa suunnittelemme luottavaisin mielin. Syyskuun alun Sadonkorjuumarkkinat järjestetään kotiseutumuseon pihapiirissä viime vuotiseen tapaan 12.–13.9.2020. Samaan aikaan toteutuvat museolla Rovaniemi-viikon Avoimet ovet.

Kaikkia kesän perinteisiä tapahtumia ei tänä vuonna koronatilanteen vuoksi voida järjestää. Marjetanjuhla 19.7.2020 ja seuraavan viikon Virsiseurat 23.7.2020 siirretään seuraavaan vuoteen. Muusta mahdollisesta kesän ohjelmasta, kuten Lasten lysteistä ilmoitamme erikseen.  

Huhtikuulta siirtynyt sääntömääräinen kevätkokous järjestetään väliaikaisen sääntelyn perusteella myöhennettynä 27.9.2020 klo 13 Rovaniemen kotiseutumuseolla.Tiedustelut puh. 050 325 2017

tai totto.rovaniemi@gmail.com


Totto ja Rovaniemen kotiseutumuseo myös facebookissaKuvakavalkadi koko perheen juhannusaatosta 19.6.2020 


Koko perheen juhannusaaton perinneleikkitapahtumaa vietettiin Pöykkölän kartanolla. Museokahvilan herkut maistuivat juhlaväelle ilonpidon lomassa. Lopuksi nostettiin lippu salkoon juhannuksen kunniaksi.

Kuvat Kaija Sälevä