Kesän vaatetus- ja tekstiilinäyttelyt kotiseutumuseolla

3.6.2021

Kotiseutumuseon navetassa on Aikamatka vaatteeseen -näyttely, joka esittelee museon kokoelmissa olevia vanhoja vaatteita. Esillä myös Matti Körkön henkilökuvia sekä kansainvälinen Elävän perinteen keinot -yhteistyökokonaisuus. Näyttelyn koordinaattori on muoti-ja vaatetussuunnittelija Meri Hallikainen. 

Kesänavetassa on Times gone by, Times present -tekstiiliteos (2021), Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tekstiilitaiteen sivuaineen Collective 96460 -taiteilijaryhmän yhteisöllinen installaatioteos. 

Installaatioteos kuvaa menneisyyden ja nykyisyyden yhteyttä ja on saanut innoituksensa Rovaniemen kotiseutumuseosta. Teoksen osat on toteutettu kankaanpainannan ja jacquard-kudonnan keinoin. Ohjaavina opettajina ovat toimineet Ritva Jääskeläinen ja Jenni-Liisa Yliniva.

Collective 96460: Linda Hämäläinen, Kristiina Jermakka, Ritva Jääskeläinen, Venla Kangasniemi, Milla Korpi, Eleonora Lakela, Sonja Lehikoinen, Jutta Luukkonen, Petra Nurmela, Ida Sarisalmi, Lisa Schreiber, Iiris Teodor, Tanja Tuomaala, Eeva Vikki, Jenni-Liisa Yliniva.


Times gone by, Times present -tekstiiliteos (2021). Kuva Ritva Jääskeläinen.