Rovaniemen valtakunnallisten kotiseutupäivien satoa

13.9.2022

  Rovaniemen valtakunnalliset kotiseutupäivät 9.–11.9.2022 ovat ohi!

 Seuraavaan listaan on kerätty poimintoja kotiseutupäivien annista.

1. Päivien aikana annettiin julkilausuma 
Kotiseututyö vahvistaa sosiaalista kestävyyttä

2. Tapahtumien  kuvasatoa on nähtävissä  Suomen Kotiseutuliiton sivuilla osoitteessa

 www.flickr.com/kotiseutuliitto

3. Suomen Kotiseutuliiton huomionosoitukset  Rovaniemen valtakunnallisilla kotiseutupäivillä 10.9.2022

Suomen Kotiseutuliiton ansiomitali

Suomen Kotiseutuliiton korkeimman huomionosoituksen, ansiomitalin, 10.9.2022  saivat Aino Niemelä Kuortaneelta ja Mikko Perko Espoosta www.kotiseutuliitto.fi/ajankohtaista

Suomen Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki

1)    Suomen Kotiseutuliiton hallitus myönsi 23.4.2022 Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n esityksestä kultaisen ansiomerkin yhdistyksen sihteerille Kerttu Oikariselle ansiokkaasta työstä kotiseututyön hyväksi.

Kerttu Oikarinen on toiminut johtokunnan ulkopuolisena sihteerinä 2017 ja 2019–.  Sihteerin tehtävien rinnalla hän on ollut museopalvelutoimikunnan puheenjohtajana. Hän on omalla toiminnallaan merkittävästi laajentanut ja edistänyt hanketoimintaa, jolla Rovaniemen kotiseutumuseon palveluita ja tarjontaa on monipuolistettu, mm. Kahdeksan vuodenajan ohjelma. 

2)    Suomen Kotiseutuliiton hallitus myönsi 23.4.2022 Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n esityksestä kultaisen ansiomerkin yhdistyksen puheenjohtajalle Esko Oikariselle ansiokkaasta työstä kotiseututyön hyväksi.

Esko Oikarinen on toiminut yhdistyksen puheenjohtajan 2015–2017 ja 2019–.  Hän on vahvistanut yhdistyksen asiakaslähtöistä strategista ajattelua ja kehittänyt organisaatiota uudenlaisen työnjaon pohjalta. Hän on toiminut aktiivisesti taloustoimikunnassa kestävän talouden saavuttamiseksi, ollut mm. järjestämässä varainkeruuta Rovaniemen kotiseutumuseon päärakennuksen kunnostukseen. Lisäksi hän luonut yhteyksiä laaja-alaisesti ympäröivään yhteiskuntaan, mm. korkeakouluihin, oppilaitoksiin ja yrityksiin.

Suomen Kotiseutuliiton hopeinen ansiomerkki

Suomen Kotiseutuliiton hallitus myönsi 15.8.2022 hopeisen ansiomerkin Rovaniemen valtakunnallisten  kotiseutupäivien valmistelujen koordinaattoreille Tuija Alariestolle ja Roosa Nevalalle.

Kotiseutupäivien juhlamessu pidettiin Rovaniemen kirkossa 11.9.2022.

Messun lopuksi lähetettiin seppelpartio sankarihaudalle.