Sadonkorjuumarkkinat kotiseutumuseolla: "Tämähän on nyt oikiassa paikassa."

10.9.2019

Yhdistelmä Rovaniemi-päivät, Rovaniemen kotiseutumuseon avoimet ovet ja Sadonkorjuumarkkinat toimi hienosti 7.–8.9.2019. Markkinat ovat nyt löytäneet paikkansa, ja ne pidetään kotiseutumuseon pihapiirissä tulevinakin vuosina.

Kotiseutumuseon pihapiiri täyttyi touhusta ja hyörinästä. Paikanpäällä kävi noin 2000-3000 ihmistä.  Riemukkaan tapahtuman tekivät kävijät, kymmenet kauppiaat ja liki 60 talkoolaista, jotka tekivät noin 1500 talkootyötuntia markkinoiden valmistelussa, toteutuksessa ja loppusiivouksessa. Kotiseutumuseon avoimet ovet toivat taloon ja näyttelyitä katsomaan satoja ihmisiä, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin käyneet tässä uskomattoman upeassa ja arvokkaassa paikassa. 

Myös lapset oli huomioitu: heillä oli lystiä vaikkapa suopungin heitossa, pihamaalla kirmailussa ja avaimen piilotuksessa. Kukko ja kanat, jotka olivat häkissä pihamaalla saivat nimet Junkka, Wella, Misu ja Höpsö. Höpsö oli se kana, joka karkasi häkistä, mutta suostui tulemaan itse takaisin. 

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry toteutti markkinat yhteistyössä Rovaniemen kaupungin Alueellisten palveluiden sekä muiden sadonkorjuumarkkinoiden järjestelytoimintaan osallistuvien kanssa. 

Anneli Tahvonen iloitsee uudesta myyntipaikasta. Kuvat: Mervi Löfgren Autti


Kuvasadon vuoro (klikkaa alla olevaa kuvaa tai skrollaa alas):