Tervetuloa juhlimaan 70 vuotta täyttävää Totto ry:tä ja osallistumaan muihinkin syksyn tapahtumiin

21.8.2021

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry täyttää 70 vuotta 7.9.2021. Vietämme 70-vuotisjuhlaa Rovaniemen kotiseutumuseon pihalla 9. syyskuuta klo 18. Juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio. 

Pandemiasta huolimatta olemme terveysturvallisesti järjestäneet erilaisia tapahtumia ja muuta toimintaa, johon olette voineet osallistua tai ainakin lukea niistä kotisivuiltamme.

Olemme julkaisseet kotisivuillamme yhdistyksen toiminta-ajan katsauksia vuosikymmenittäin otsikolla "Seitsemän ajatusviivaa – seitsemän vuosikymmentä".  Viimeinen niistä ilmestyi heinäkuussa, tosin ainakin pari lisäystä on vielä tulossa. Juhlavuoden julkaisu Totto XXI ilmestyi toukokuun lopulla.

Nyt valmistaudumme syyskuun alun tapahtumiin: sunnuntaina 5. syyskuuta klo 10 on Rovaniemen kirkossa Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n 70-vuotisjuhlan messu. Samana päivinä on Rovaniemen kotiseutumuseolla siirretty sääntömääräinen kevätkokous klo 13.

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n 70-vuotisjuhlaa Marjetanjuhlan hengessä vietämme Rovaniemen kotiseutumuseon pihalla 9. syyskuuta klo 18. Tervehdysten vastaanotto on klo 17–18. Juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio. Ohjelmaan kuuluvat Totto XXI:n esittely ja yhdistyksen huomionosoitukset. Musiikki ja kansantanssit ovat mukana perinteiseen tapaan. Lopuksi on kahvitarjoilu ja museokaupan myyntipöydältä voi ostaa Totto-tuotteita. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Sadonkorjuumarkkinat järjestetään 11.–12.9.2021 klo 10–16 Rovaniemen kotiseutumuseolla kolmatta kertaa. Markkinoiden teema "Lähellä tuotettu – kestävää kulutusta" ja ohjelmallinen sisältö liittyvät kotimaiseen ruokaan ja lähiruokaan sekä kädentaitoihin. Järjestämme ohjelmaa myös lapsille. Musiikkiesitykset täydentävät markkinatunnelmaa.

Rovaniemen kotiseutumuseon päärakennus on auki molempina päivinä. Mårdin aitan edustalla on raanuesittelyjä.

Marjetanjuhlan jälkeisenä torstaina on vuodesta 1961 lähtien ohjelmassa ollut Virsiseurat. Tänä vuonna järjestetään Rovaniemen seurakunnan kanssa 16.9.2021 klo 18 laulutilaisuus Somosen kirkolla.

Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry:n toiminnan alkuvuosina ohjelmassa oli luontokohteiden rauhoittaminen. Lootinpetäjä Veitikanharjulla ja Somosen kivi Oikaraisella rauhoitettiin 1957. Myöhemmin Somosen kivestä on tullut Rovaniemen seurakunnan luontokirkko. Marjetanpäivän jumalanpalveluksiakin siellä on järjestetty muutamia kertoja.

Tapahtumat ovat osa Rovaniemi-viikkoa 6.–12.9.2021 ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Koronatilanteesta johtuen kaikissa tapahtumissa noudatamme voimassa oleviin viranomaismääräyksiin perustuvia ajantasaisia koronaohjeita.

​Totto ry toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi!