Römppäpuolinen - peräpohjalainen perinneateria

Römppäpuolinen on perinneateria, joka on kuulunut jo kauan Toton vuotuisiin tapahtumiin. Sen tarkoituksena on peräpohjalaisen perinneruokakulttuurin vaaliminen ja siirtäminen jälkipolville.

  • Sana römppä tarkoittaa talonpoikaisyhteiskunnan aikana vietettyä palvelusväen vapaata viikkoa, römppäviikkoa, pyhäinpäivän aikaan. Se oli piikojen ja renkien ainoa vapaa viikko vuoden aikana. Silloin saatettiin myös vaihtaa työpaikkaa.

  • Sana puolinen tarkoittaa päivällistä, päivällisateriaa.

Tänä vuonna Römppäpuolisella tarjoillaan museon oman perinnekasvimaan tuotteista valmistettua purjo-perunakeittoa, sekä lammaspataa, oman maan perunoita, uunijuureksia ja punaherukkasosetta. Jälkiruuaksi on kerroskiisseliä ja kampanisukahvit.

Aterian hinta on 27 €
Lapset 6–12 v. 11 €
Alle 6 v. lapset ilmaiseksi

Tervetuloa syömään!

Totto ry:n johtokunta